Thursday, August 9, 2012

Окултна средба во Њујорк- се слават навредите кон Исламот на 11 Септември


lars-vilks_1637950c Шведскиот карикатурист Ларс Вилкс ќе зборува на конференција што на 11 септември годинава во Њујорк ќе ја организира антмуслиманската организација „Запрете ја изламизацијата на нациите“ (Stop Islamization of Nations, СИОН).
Ларс Вилкс, кој досега повеќепати беше изложен на исламистички закани, а Ал Каеда пред извесно време распиша награда од 100.000 долари за негово убиство, вели дека не ги дели погледите и сфаќањата на споменатата организација, но и дека би сакал да добие поблизок увид во нивните размислувања.
Претставници на СИОН, според податоци во шведски медиуми, неодамна престојувале во Стокхолм за да ја одржат својата “прва глобална средба против џихадот и радикалниот исламизам“.
Карикатурите на пророкот Мухамед прикажан со тело на куче првпат беа објавени во шведскиот дневен весник „Нерикес алеханда“ есента 2007 година, а што беше проследено со простести и закани против авторот Вилкс и против главниот и одговорен уредник на весникот.
Карикатутрите подоцна беа објавени уште во неколку шведски водечки весници како „заземање став во интерес на заштитата на слободата на говорот и изразувањето, бидејќи и тоа што контроверзно или изложено на критики треба да биде објавено“.

А1 он

No comments:

Post a Comment